Door een noodlottig ongeval werden mijn ouders en oudste zussen in de jaren ’60 geconfronteerd met een ingrijpend verlies. Mijn broer -dan 3,5 jaar oud- verongelukt voor onze ouderlijke woning. De impact van dit verlies is voor mijn ouders enorm geweest. En (daarmee) ook voor mijn zussen en mij. In positieve zin heeft dit verlies me gaandeweg mijn leven steeds meer bewust gemaakt van de vergankelijkheid van het leven en de kracht van het nu. Ik ben Nicole van den Bos (1967), oprichter van [mooi] afscheid en gediplomeerd uitvaartverzorger (Meander Uitvaartopleidingen Zwolle).

Ik ben gehuwd met Richard Kievits en sinds 2005 woonachtig in Apeldoorn. Na een opleiding in de geestelijke gezondheidszorg koos ik voor een beroep in de zakelijke dienstverlening. Dankzij diverse leidinggevende en adviserende posities ontwikkelde ik een stevige dosis zelf- en mensenkennis. En ook in deze rollen werd ik me meer en meer bewust van het effect van verlies, afscheid en rouw. Verlies en afscheid nemen horen bij het leven. Ik ben er van overtuigd geraakt dat goed afscheid nemen en verwerken van verlies ervoor zorgt dat ik als mens meer heel ben en word. En met die wijsheid blijf ik mezelf dienen, én anderen… Ook u?

Ik ben Ellen Mollema (1970). Nadat ik als tiener een open dag van een crematorium had bezocht was het mij meteen duidelijk: later wil ik de uitvaart in. Na mijn opleiding op de Middelbare Hotelschool in Apeldoorn ben ik als leidinggevende gaan werken in een restaurant. Aansluitend heb ik als directiesecretaresse gewerkt bij een internationale handelsonderneming. Ook hier waren organisatie en planning belangrijke onderdelen van mijn functie. Met deze ervaringen én mijn succesvol afgeronde studies uitvaartverzorging en overledenenverzorging bij opleidingsinstituut Docendo mag ik inmiddels datgene doen wat ik als kind al graag wilde: werken vanuit mijn hart. Het voelt als een voorrecht om een familie te mogen ondersteunen in een intense periode, de overledene op piëteitsvolle wijze te verzorgen en zorg te dragen voor een waardig en passend afscheid. Als een geliefd persoon overlijdt kan niemand uw verdriet en pijn wegnemen. Maar hoe en in welke sfeer u afscheid neemt, kan veel kracht en rust geven om na het verlies door te kunnen gaan. Door er voor u te zijn, te luisteren naar uw wensen en samen op zoek gaan naar een betekenisvolle invulling van de uitvaart zal ik u ontzorgen, adviseren en begeleiden.

Ik ben Joke Reinders (1976), gastdame van [mooi] afscheid. Ik ben gehuwd met Jeroen Reinders, moeder van 2 prachtige kinderen en woonachtig in Apeldoorn. Na werkzaam te zijn geweest als rayonleidster in de schoonmaakbranche heb ik een periode niet gewerkt om me te wijden aan mijn gezin.

Sinds april 2014 ben ik werkzaam bij [mooi] afscheid als gastdame.
En sinds maart 2016 ben ik tevens verantwoordelijk voor het AfscheidsHuis Eerbeek. Het AfscheidsHuis is een zusteronderneming van [mooi] afscheid; hier vinden opbaringen, condoleances en uitvaarten plaats voor mensen uit Eerbeek en omgeving.

Na het overlijden van mijn moeder in 2010 ben ik geïnspireerd geraakt en is de dood voor mij iets niet vanzelfsprekends. Als ‘mensenmens’ omarm ik de zorg die hoort bij een goed en mooi afscheid. Voor de kans die Nicole mij geeft mee te groeien met [mooi] afscheid en AfscheidsHuis Eerbeek én alle aspecten die bij een [mooi]e uitvaart horen ben ik dankbaar.

Ik ben Ester Dolphijn (1972), gecertificeerd uitvaartbegeleider. Mijn opleiding heb ik gevolgd bij Meander Uitvaartopleidingen in Zwolle.

Jarenlang heb ik gewerkt in de financiële dienstverlening. Ik merkte dat vooral het contact met mensen mij voldoening gaf, maar de missie ontbrak. Ik wilde graag mensen helpen. Helpen om afscheid te nemen van hun dierbare, met alle warmte, respect en aandacht die zij en de overledene verdienen. Die weg ben ik ingeslagen en het blijkt de juiste weg.

Ik vind het een voorrecht om de naasten te mogen steunen in een kwetsbare tijd, en voor hen écht een verschil te kunnen maken. Welke kernwaarden die op mij van toepassing zijn? Authentiek, betrokken en zorgvuldig. Deze kernwaarden lopen als een rode draad door mijn dienstverlening.

Sinds 2013 ben ik werkzaam als uitvaartzorger, onder andere voor [mooi] afscheid.

Het verzorgen van een uitvaart is voor mij een dankbare dienst. Een [mooi] en waardig afscheid draagt bij aan een goede verwerking. Mijn doel is om de naasten de moed en kracht te geven om weer verder te kunnen. Als ik daaraan een krachtige bijdrage kan leveren, dan is mijn missie geslaagd!